ZUMBA® and all Zumba Fitness logos are trademarks of Zumba Fitness, LLC, used under license
ZUMBA® beurtenkaarten & reglement ZUMBA® uurrooster - locaties - reservaties
Home Pilates Zumba® Contact & Social Media Historiek Enciende
Zumba® is geen fitness en ook geen dans, maar een mix van beide.  
De bewegingen komen uit salsa, cumbia, merengue, reaggeton, samba en andere Latijns-Amerikaanse dansen.   Je danst in groep op heel motiverende muziek, hebt niet echt het gevoel dat je aan het sporten bent, het is intensief, maar zo ervaar je het niet omdat het leuk is.
Zumba Fitness is het geesteskind van de Colombiaan Alberto 'Beto' Perez, fitnesstrainer van de jetset, aerobic instructeur en choreograaf van verschillende internationale popgroepen.   Het verhaal wil dat Perez in 1999 een keer zijn fitnessmuziek vergeten was.  Hij gebruikte dan maar zijn eigen cd's met Latijns-Amerikaanse muziek en is op het gevoel beginnen bewegen.  De reacties waren zo positief dat hij er een nieuwe fitnessvariant van heeft gemaakt.  
Neem even een kijkje op www.zumba.com
ZIN member sinds februari 2009
ZIN staat voor Zumba Instructors Network, enkel voor instructors mét licensie die het memberschip ondertekend hebben, dus maandelijks ook hun bijdrage betalen en die op deze manier op de best mogelijke manier ondersteund worden door Beto en zijn team met muziek, choreografieën en marketing materiaal (zie logo startpagina).
Belangrijk om weten! Omwille van het succes van Zumba® zie je overal wel lessen aangekondigd worden maar niet iedere lesgever heeft een opleiding gehad en licentie behaald, dus check even op www.zumba.com, staat de locatie of lesgever er niet op vermeld, mag u zeker zijn dat deze zonder Zumba® opleiding is!  Dus om de ideologie van Beto Perez hoog te houden: volg les bij de erkende Zumba® instructors!